22 Ağustos 2013 Perşembe

En portakallı portakallı kek



Yani bir portakallı kek bu kadar mı portakallı olur. Neredeyse meyvenin kendisinden daha çok portakal tadı alacaksınız bu keki yerken. Üstelik inanması zor ama bu tarifte hiç yağ yok. Hem de pek meşhur ve makbul şu “ıslak kek” tariflerinden biri. Madem yeri geldi şu ıslak kek olayından biraz bahsedelim. Daha önce eminim siz de fırından çıkartınca kekin üzerine süt dökmeyi veya kekin malzemesinin bir kısmını ayırıp, kek fırından çıkınca üzerine boca etmeyi falan denediniz .Eminim güzel kekler oldular ama bir türlü hayalinizdeki ıslak keke kavuşamadınız. Buradan da anlıyoruz ki ıslatılmış kek hayalimizdeki ıslak kek olmuyor. Burada istediğimiz nemli kıvamı bize malzemenin birbirine karışım şekli ve yağ oranının normal tariflerden biraz daha fazla olması sağlıyor. Evet bu tarifimizde yağ yok dedik ama çok bolca toz badem kullandığımız için zaten yağ kullanımına gerek olmuyor bademin yağı fazlasıyla yeterli.

Gerekli malzemeler.

2 adet portakal

200 gr toz badem

250 gr şeker

1 paket (10 gr)kabartma tozu

4 yumurta

Portakalları bütün olarak bir tencereye koyun 1.5 saat kaynatın. Değişik bir başlangıç oldu ama kekimize inanılmaz portakal tadını verecek olan bu ön hazırlık. Kaynamış ve epeyce yumuşamış portakalları mutfak robotunda iyice çekin. (önceden dörde bölüp içindeki çekirdek durumuna bakın, bakmakla kalmayın varsa çıkartın)robottan hiç çıkarmadan içine her malzeme ilavesinde 10 saniye robotu çalıştırıp iyice karışmalarını sağlayarak sırayla, şekeri, yumurtaları (bütün olarak),toz bademi, ve kabartma tozunu ilave edin. Çok fazla kabarmayacak onun için bundan önceki tecrübelerinizden faydalanarak önceden yağlayıp unladığınız uygun boydaki bir kek kalıbına malzemeyi dökün ve önceden 180 dereceye ayarladığınız fırınınızda 30 dakika üzeri hafif renk alana kadar pişirin. Bu keki yerken hiç yağ koymadığınız bir tarifin nasıl böyle olduğuna şaşacak ve bademin ne kadar yağlı bir yiyecek olduğuna yakından şahit olacaksınız. AFİYET OLSUN!YARASIN!




4 yorum:

  1. Şefim , takipçinizim :) sevgiler , suzan

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Özge Hanım,
    En portakallı kek tarifinizdeki portakalların sanırım kabuklarını soymuyoruz değil mi?
    Saygılarımla,
    Öğrenciniz Temel

    YanıtlaSil
  3. Evet kabukları soymuyoruz. Önceden yaptığımız pişirme işi portakalın kabuğundaki acılığı alıyor ve hepsini beraber kullanmamızı sağlıyor.

    YanıtlaSil